Bij Adimec geloven wij dat maatwerk  en de persoonlijke benadering in een leertraject centraal staan. Een van onze kernwaarden is dan ook:

Our employees are our most valuable asset

Adimec Academy

Wij hebben de ambitie om intensief met het onderwijs samen te werken en willen de medewerkers van de toekomst de kans geven om kennis te maken met ons mooie bedrijf en high-end producten. Binnen Adimec staat innovatie door persoonlijke ontwikkeling centraal. Door in verbinding te staan met studenten uit verschillende opleidingsrichtingen geloven wij dat zij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan ons vakgebied.

Ben je bezig met een (technische/logistieke) MBO, HBO of WO opleiding en ben je geïnteresseerd in een stageplek bij Adimec? Wij bieden binnen de verschillende (technische) vakdisciplines binnen Research & Development en Operations stageplekken/opdrachten aan. Bij een technische opleiding moet je aan de volgende richtingen denken:

HBO/WO

 • Mechatronica
 • Werktuigbouwkunde
 • Elektrotechniek
 • Technische Bedrijfskunde
 • Logistics
 • Technische Natuurkunde
 • Automotive

MBO

 • Assemblagetechnicus
 • Eerste monteur Mechatronica
 • Medewerker beheer ICT
 • Technicus Mechatronica
 • Technicus Werktuigbouwkunde

Bij Adimec zien we de waarde in afstudeer- en 3e-jaars stages. Elk jaar lopen er dan ook diverse studenten stage bij Adimec. De stage-opdrachten worden altijd samen met de student afgestemd zodat de eisen van de school meegenomen kunnen worden, maar uiteraard mogen ook de persoonlijke wensen van de student erin terugkomen.

Stages die op dit moment gepland zijn voor de periode februari – juni 2021 omvatten een aantal Python-gerelateerde opdrachten zoals het maken van een viewer voor GigE cameras, een database SQL viewer en een firmware update tool. Daarnaast is er voor mechatronica of mechanica studenten een opdracht in ons mechanische team voor het tekenpakket Creo.

Speciaal voor bijvoorbeeld mechatronica studenten is een opdracht om onze demoruimte te updaten met de laatste producten en ook deze demoruimte remote toegankelijk te maken. Voor deze opdracht lopen software, mechanica en elektronica in elkaar over. Hierbij heeft de student de mogelijkheid om de Adimec camera in de praktijk te gebruiken en demo opstellingen te maken die technisch uniek zijn, maar ook mooi toonbaar zijn.

Hebben we je interesse gewekt?
Stuur dan een mailtje naar stage@adimec en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

.

Over Adimec Advanced Image Systems B.V.

Adimec bv. (www.adimec.com) is een wereldwijd opererende onderneming die technisch hoogwaardige camera’s ontwikkelt, produceert en verkoopt. Vanuit eigen Business Offices in Singapore, China, Zuid-Korea, Japan en de USA, en vanuit de hoofdvestiging in Eindhoven worden drie marktsegmenten bediend: Machine Vision, Healthcare en Global Security. Klanten zijn gerenommeerde ondernemingen (OEM’s) die ons als een innovatieve, kritische businesspartner beschouwen. Bij Adimec zijn wereldwijd ca. 120 collega’s werkzaam. Adimec heeft in markten voor complexe Electronic Imaging Systemen een unieke positie. Wij zijn telkens in staat om voor klanten specifieke wensen en innovatieve oplossingen te realiseren. We zijn daarmee onderscheidend in de markt. Ons bedrijf bruist van ambitie en heeft een uitstekend marktperspectief. Continu innoveren, product leaderschip en operational excellence zijn kernwaarden.

Adimec Techniek

Andere opleidingsrichtingen

Heb je geen technische opleiding maar ben je toch benieuwd naar de mogelijkheden binnen bijvoorbeeld: HRM, Marketing, Finance of het Secretariaat? Ook daar zijn geregeld (stage) mogelijkheden. In een persoonlijk gesprek kunnen de mogelijkheden bepaald worden.

Wat wij jou verder bieden

Je ontvangt van Adimec een  stagevergoeding (eventueel reiskostenvergoeding) naar rato van het aantal uren dat je werkt. Iedere student krijgt een loopbaantraject en wordt begeleid door een directe collega en opleidingscoördinator. Bovenal loop je stage in een bedrijf waar je ontzettend veel kunt leren. Adimec heeft een high-end product en alle technische disciplines bevinden zich onder één dak (Produktie, Logistics, R&D, Projectmanagement). Adimec collega’s zijn altijd bereid om je de helpende hand toe te steken. Iedere vrijdagmiddag is er een borrel waar je de collega’s beter kunt leren kennen.

Dit verwachten wij van jou

Adimec is een organisatie met korte beslislijnen. We leggen verantwoordelijkheden graag zo laag mogelijk binnen de organisatie. Kwaliteit is een van de belangrijkste succesfactoren en dit vraagt een verantwoordelijkheidsgevoel van de student. We zoeken dan ook studenten die graag samenwerken en passie hebben voor techniek. Daarnaast kun je goed omgaan met feedback en heb je een leergierige houding die ervoor zorgt dat je niet terugdeinst voor een uitdaging.

Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar stage@adimec.com.